AMSTERDAM - Ajax heeft in de Johan Cruijff Arena op de valreep van FC Groningen gewonnen. Door twee doelpunten in de blessuretijd werd het 3-1 voor de Amsterdammers.

Taylor was na een klein kwartier dicht bij de openingstreffer met een schot op de paal. Die viel even later alsnog toen Brobbey wat verdedigers van zich afschudde en Klaassen liet afronden. Brobbey miste daarna zelf nog een uitgelezen kans.

Ook na rust kreeg Brobbey de bal er bij twee grote kansen niet in. FC Groningen mocht blijven hopen, zeker toen Traoré net naast schoot, Schreuders na een lange uitttrap van Vaessen scoorde en de Groningen-keeper ook nog knap een penalty van Van der Boomen keerde. De gasten leken op weg naar een remise, maar de invallers Weghorst en Akpom voorkwamen dat.