AMSTERDAM - Ajax heeft zonder problemen het inhaalduel tegen Fortuna Sittard in winst weten om zetten. In de Johan Cruijff Arena werd het 5-0 voor de Amsterdammers tegen de Limburgers die ruim een helft met tien man stonden.

Ajax begon met de voor de derde maal teruggekeerde Davy Klaassen en nieuwe aanwinst Wout Weghorst op de bank. Fortuna Sittard trad aan met een speciaal shirt, ter nagedachtenis aan Fernando Ricksen die vijf jaar geleden op deze dag op 43-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van ALS.

De thuisploeg opende sterk en zette de bezoekers direct vol onder druk. Akpom miste een goede kans, maar na een snelle aanval wist Taylor wel het net te vinden. Kort nadat Halilovic namens de gasten de paal geraakt had, wist Traoré te scoren uit een assist van Akpom. Op slag van rust kreeg Guth rood voor het onderuit halen van de doorgebroken Akpom.

Met elf tegen tien uur kopte Baas na een klein uur de 3-0 binnen. Met de invallers Klaassen en Weghorst bleef Ajax de aanval zoeken, waarna achtereenvolgens Rensch en Akpom de eindstand op 5-0 bepaalden.