DOETINCHEM - Bij de start van de competitie van de Keuken Kampioen Divisie hebben De Graafschap en FC Volendam voor spektakel gezorgd. De gasten uit Volendam kwamen een razendsnelle 2-0 achterstand eerst nog te boven, maar na de rode kaart voor Xavier Mbuyamba ging het alsnog mis in blessuretijd. Ibrahim El Kadiri, vorig jaar nog onder contract in Volendam, maakte op fraaie wijze de winnende goal: 4-3.

Jesse van de Haar, een van de vier aanwinsten van de Doetinchemmers, was bij beide vroege treffers betrokken tegen de degradant van afgelopen seizoen. Eerst gaf de van FC Utrecht overgekomen spits een assist op Tristan van Gilst en vervolgens liep hij een voorzet vanaf de rechterkant van het veld tegen de touwen. Serieuze zorgen voor de nieuwe Volendam-trainer Rick Kruys, maar daar kwam verandering in. Robert Mühren zorgde voor de aansluitsingsgoal en een voorzet van Bilal Ould-Chikh op Milan de Haan betekende al snel in de tweede helft de gelijkmaker op De Vijverberg.

De bezoekers wilden meer en na een lange bal van Mbuyamba kreeg dat het ook. De diepe pass werd door Veerman langs de uitkomende Ties Wieggers gewerkt. Mbuyamba ging na zijn fraaie assist echter van held naar schlemiel, want na een harde charge van achteren op Philip Brittijn werd hij een kwartier voor tijd terecht met een rode kaart van het veld gestuurd. De Graafschap kreeg met een man meer goede kansen op de gelijkmaker, maar pas in blessuretijd profiteerde het echt optimaal de overtalsituatie. In de eerste van zeven minuten blessuretijd schoot Stan Wevers van ruim dertig meter laag in de linkerhoek. Een paar minuten later schoot El Kadiri tegen zijn oude club van buiten het zestienmetergebied heerlijk raak: 4-3.