VOLENDAM - FC Volendam heeft ook de tweede wedstrijd in het nieuwe seizoen verloren. In eigen huis liep de thuisploeg tegen FC Emmen wederom tegen een directe rode kaart aan, waar de gasten uiteindelijk van wisten te profiteren: 0-1.

Na een matige eerste helft waarin de thuisploeg van trainer Rick Kruys aanvallend weinig kon uitrichten zat het venijn in het laatste half uur van het duel.

Werd vorige week Xavier Mbuyamba na een harde charge weggestuurd in de bizarre nederlaag tegen De Graafschap, daar moest deze zondag Yannick Leliendal inrukken met een directe rode kaart. Na ruim een uur spelen trok de verdediger de doorgebroken Jalen Hawkins naar de grond en scheidsrechter Gerrets kon niets anders dan rood en een strafschop geven. Hoewel Barry Lauwers met een uiterst fraaie reflex de pingel van Torben Rhein via de paalwist te keren, moest het tiental van FC Volendam niet veel later alsnog capituleren.

Hawkins tikte de bezoekers, die in de eerste helft ook de beste kansen hadden en veel meer schoten op doel produceerden, uit de rebound alsnog op voorsprong.